DĖMESIO! Renginio vieta: NKDT Mažųjų scenų kiemelis (Kęstučio g. 62). Esant nepalankiam orui (stipriam vėjui, lietui), renginys persikels į „Romuvos“ kino teatro Didžiąją salę (Laisvės al. 54).
Kviečiame į nostalgišką ir sentimentalų vakarą lauko kine, kuriame skambės grupės „The Čiao Band“ gyvai atliekamos itališkos dainos, o ekrane lauks P. Sorrentino meilės laiškas Neapoliui – „Partenopė“. Prieš oficialią renginio pradžią renginio draugai „Gelato Archie“ žiūrovus vaišins itališkais ledasi.
Renginio programa:
20:30 val. – „Gelato Archie“ vaišina ledais;
21:15 val. — grupės „The Čiao Band“ pasirodymas;
22:00 val. – pertrauka;
22:15 val. – filmo seansas (136 min.)
Apie grupę. „The Čiao Band“ – muzikos grupė, atliekanti senąją itališką muziką, kuriai būdingas patosiškas ir gyvybingas skambesys. Grupė prikelia neteisėtai primirštus, tačiau laiko patikrintus kūrinius – tokius, kurie šiandien retai girdimi, bet išlaikę savo emocinį stiprumą ir žavesį. Jų atliekama muzika – tai itališkas retro pop/jazz su latino, gipsy ir net cirko elementais. Skambesys išsiskiria savo teatralumu, jautrumu ir spalvingumu.
Apie filmą. Vos gimusią mergaitę tėtis, buvęs Neapolio meras, pavadino sirenos, paverstos įstabiu miestu, garbei. Dieviškajai Partenopei lemta įkūnyti nenugalimą, vedantį iš proto, kurstantį vitališkas aistras jaunystės žavesį. Ji – tarsi miražas, prisiminimai apie kažkada patirtus džiaugsmus ar tragedijas. Partenopė – gyvas nesugrąžinamos praeities atspindys mieste, kurio grakštus siluetas, neaprašomas grožis labiausiai išryškėja žvelgiant iš Kaprio salos, prabangios vilos. Kino kamera ir personažai, patekę į vieną erdvę su Partenope, išties negali atitraukti nuo jos žvilgsnio. Pasaulis stebeilijasi į ją, o ji, pasirinkusi antropologės kelią, tyrinėja pasaulį.
Apie „Gelato Archie“. Ledainė, įsikūrusi Kauno senamiestyje (Vilniaus g. 13), gamina gelato iš natūralių, aukščiausios kokybės ingredientų. Čia dera klasikiniai itališki skoniai ir lietuviškų sezoninių uogų bei vaisių įkvėpti deriniai – kiekvienas skonis kuriamas tam, kad nustebintų ir pradžiugintų skonio receptorius.